Werken bij Chemgas Past Chemgas bij jou?

Over Chemgas

Als marktleider in de branche staan wij geen seconde stil. Wij blijven ontwikkelen en innoveren. Dit doen wij mede door te investeren in ons belangrijkste kapitaal: onze mensen. Want zonder Chemgassers geen Chemgas. Werken bij Chemgas betekent samenwerken met bevlogen, betrokken collega’s, afwisselend werk en veel mogelijkheden. Wij bieden gaaf werk op het water. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al een ervaren professional bent: er zijn bij ons genoeg mogelijkheden voor een mooie carrière.

Chemgas is een rederij met een familiaire werksfeer. Onze trouwe en loyale medewerkers zijn onze kracht. Zij zijn dan ook degene die kunnen vertellen hoe GAAF! Chemgas is.

play

Chemgas is GAAF! want…

Bij Chemgas kan je groeien. Als je jezelf verder wilt ontwikkelen dan kan je via ons een opleiding of training volgen om door te stromen naar een nieuwe functie. Er zijn veel mogelijkheden. Wij begeleiden onze collega’s bij het maken van de loopbaankeuzes. Afhankelijk van je ambitie en de interne mogelijkheden kan je doorgroeien in onze organisatie.

Zowel aan boord als vanuit de kantoororganisatie word je begeleid en ondersteund gedurende je loopbaan bij Chemgas. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat iedereen werkzaam is in de functie die bij hem of haar past. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en je kan investeren in jouw persoonlijke loopbaan. Bij ons is veel mogelijk: je hebt je groei in eigen handen. Jij bepaalt je eigen koers!

René Kneepkens (57) kapitein-scheepsmanager (binnenvaart) "Inmiddels werk ik 35 jaar bij de rederij. Ik ben begonnen als leerling matroos en inmiddels doorgegroeid naar kapitein-scheepsmanager. Door de prettige werksfeer binnen Chemgas, zowel op de vloot als met de collega's op kantoor, is er altijd wel een uitdaging waar we onze energie in kwijt kunnen. Door deze uitdagingen en projecten ga ik elke keer weer met veel plezier naar mijn werk. "
Henk Wieggers (58) kapitein-scheepsmanager (zeevaart) "Ruim 35 jaar geleden ben ik op de binnenvaartvloot van Chemgas begonnen als stuurman. Sindsdien is er veel veranderd, maar ik heb altijd mijn koers kunnen varen bij de rederij. Door de jaren heen is er ruimte geweest om mijn ambities waar te maken. Inmiddels ben ik kapitein-scheepsmanager op de Typhoon en werk ik nog steeds met veel plezier bij Chemgas. "
Micha Insi (37) office manager (kantoor) "Bij Chemgas zijn de lijntjes kort en kan je bij iedereen terecht. Dit maakt de sfeer heel prettig. Ik werk veel samen met collega's van de vloot en kantoor en dat houdt mijn werk erg veelzijdig. Werken als office manager bij Chemgas betekent never a dull moment!"
Stijn Tissink (24) 2e stuurman (zeevaart) "Na een leerzame en interessante stage bij Chemgas kon ik gelijk aan de slag. Inmiddels werk ik als 2e stuurman en kan ik zeggen dat ik blij ben met mijn keuze voor Chemgas. Er heerst een prettige (werk)sfeer aan boord, waardoor de tijd voorbij vliegt."
Dayli Stam de Jonge (46) administrator finance & administration (kantoor) "Chemgas is een werkgever die je de ruimte en gelegenheid geeft om te ontwikkelen in jouw vakgebied, waardoor je optimaal kan groeien. Na bijna 7 jaar ben ik hier nog niet uitgeleerd."
Robert Schuitemaker (48), kapitein-scheepsmanager (binnenvaart) "Bij Chemgas is alles perfect geregeld. Dit zorgt niet alleen voor een prettig gevoel aan boord, maar het geeft ook rust thuis."
Loopbaan op onze schepen

Groeipad op onze binnenvaartvloot

Bekijk de binnenvaart vacatures 

Chemgas is een erkend leerbedrijf. Bij ons kan je werken en leren tegelijk. Op onze binnenvaartvloot hebben wij collega’s die bij ons werken en gelijktijdig bijvoorbeeld de opleiding BBL Matroos of BBL Stuurman/Schipper volgen.

Heb je geen ervaring in de vaart en wil je het roer omgooien? Voor de binnenvaart bieden wij veel mogelijkheden met betrekking tot omscholingstrajecten. Bij ons kan je zonder ervaring en papieren starten. Als je maar over het juiste enthousiasme en de juiste instelling beschikt, is er veel mogelijk! Ook met een relevante vooropleiding en/of werkervaring kan je bij ons op je eigen niveau aan de slag.

matroos in opleiding
matroos
matroos/ motordrijver
(machinist)
stuurman met patent
schipper
kapitein
kapitein-scheepsmanager

Groeipad op onze kruiplijncoasters

Bekijk de zeevaart vacatures

Onze kruiplijncoasters bieden een unieke kans om naast je zeevaartpapieren, ook je binnenvaartpapieren te halen. Wij varen met minimaal 2 patenthouders aan boord, zodat wij over de binnenwateren mogen varen.

Wil je werkzaam zijn in de machinekamer? Dan kan je van 3e scheepswerktuigkundige via de functie van 2e scheepswerktuigkundige doorgroeien naar 1e scheepswerktuigkundige.

Afhankelijk van je papieren en werkervaring kan je voor de brug op de volgende wijze doorgroeien bij Chemgas:

matroos
3e stuurman
2e stuurman
1e stuurman
kapitein
kapitein-scheepsmanager

Groeipad op onze coasters

Bekijk de zeevaart vacatures

Heb jij je hart verloren aan de techniek en ben je graag werkzaam in de machinekamer? Dan kan je bij ons groeien van 3e scheepswerktuigkundige naar 2e scheepswerktuigkundige en uiteindelijk naar de functie van 1e scheepswerktuigkundige.

Voor de brug ziet het groeipad er als volgt uit:

matroos
3e stuurman
2e stuurman
1e stuurman
kapitein
kapitein-scheepsmanager